3 decembrie 2006

Lipsa de coerenta si demagogia - politica profesionala

Poate multi dintre voi nu cunosc activitatile departamentului de tineret in perioada 2001 - 2006. Dar poate unii le cunoasteti, ati participat macar o data sau doriti sa participati.
Departamentul in acesti 5 ani, a sprijinit cateva din initiativele studentesti (congresele pentru studenti si tineri medici) din mai multe orase, a initiat in urma cu 2 ani bursa Colgate-AMSPPR, a desfasurat Ziua Tineretului la Congresul AMSPPR (sesiune de
comunicari, mese rotunde de interes), mese rotunde cu tematica diversa si invitati de calibru, DentalSURF - scoala de politica profesionala etc.
Nu degeaba am scris DS la sfarsit. DS exista tocmai pentru a initia tinerii in cateva aspecte ce tin de democratie si leadership: posibilitatea de a-si spune parerea fara a avea repercursiuni negative, conceptul de implicare, motivarea propriilor opinii etc.
Eu am intrat in AMSPPR in anul 2002, iar aici am gasit niste oameni deosebiti, deschisi la nou si la calitate, sinceri... lucru care initial m-a socat, deoarece eram invatat cu stilul universitar, unde toata lumea iti era prieten pe fata iar prin spate te scuipa, iar calitatea niciodata nu a fost un criteriu. (aspecte pe care unii colegi tineri le faceau si la AGN a AMSPPR); nu in ultimul rand intimidarea era la loc de cinste.
Nu mare mi-a fost mirarea sa constat ca in asociatia in care eu am crezut atata timp, intimidarea este la loc de cinste, vorbitul pe la spate o practica curenta iar lipsa de coerenta corelata cu demagogia - politica profesionala. Contrar unor principii care au fost promovate chiar de departamentul de tineret prin scoala de vara de la Mamaia, si
paradoxal de persoane care au participat la aceasta scoala de vara, carora li s-a dat tot girul si increderea.
Toate acestea, asa cum se sublinia si intr-un mail anterior, consider ca sunt atribute ale lipsei noastre de viziune, ale imposibilitatii noastre de a decela binele de rau si interesul comunitatii stomatologice de interesul personal.
Dragii mei, criteriile etnice, demagogia prin programe populiste, neintelegerea unor principii clare de functionare ale sectorului ONG si ONG profesional in special, integrarea in Uniunea Europeana, sunt un cocktail mortal pentru profesia noastra.
Doresc sa particip la o adunare generala unde activitatea sa fie impartita pe grupuri de lucru, care sa fie eficiente, sa elaboreze o strategie, un principiu, o rezolutie, care apoi sa fie promovata in plen. Ceea ce departamentul de tineret a initiat in urma cu doi ani,
intalnirile din holul hotelului, in fapt de seara, cred ca trebuie sa se intample in mod curent pe toate segmentele de activitate ale asociatiei si pe intreg parcursul AGN.
Cred ca doar asa vom putea supravietui.
Vlad

Niciun comentariu:

Powered By Blogger