3 decembrie 2006

Despre starea de fapt

Tanar este cel care se simte. Iar in meseria noastra daca imbatranesti, trebuie sa te retragi pentru ca nu faci fata provocarilor. Asa ca cei de pe acest grup, toti sunt tineri ! Este o hotarare care nu poate fi contestata !
Subiectul propus este foarte bun dupa parerea mea si merita dezbatut. Eu personal consider ca o atitudine pozitiva si sanatoasa este aceea in care fiecare face pe propriile puteri ceea ce face, dar este sprijinit in cazul in care eforturile sale se indreapta spre progres. Pentru aceasta avem nevoie de oameni acolo, undeva mai sus, care sa poata sa sprijine initiativele bune. Uite asa se naste incet incet o societate civilizata, liberala (nu politic vorbind, ci ca atitudine), in care lobby-ul si negocierea iau locul atitudinii sefesti sau promovarii doar din motivul ramanerii in scaun.
Cum vad eu ziua de azi: acces la informatie, infrastructura de comunicare, AMSPPR etc – toate acestea sunt instrumente care pot fi utilizate si prin intermediul carora se pot promova idei si normalitate. Aici poate ar fi bun si exemplul exterior, cum se procedeaza in alte tari, trebuie avute in vedere principiile morale fata de care nu trebuie sa ne indepartam.

Emanciparea, cum era subliniat in mailul anterior, initial fireasca – datorita obligativitatii trecerii prin toate stadiile academice, de la preparator la profesor (treptele initierii) este luata azi in deradere, fapt care se vede prin evolutia unor persoane prin metode nefiresti si ajungerea in anumite posturi (postul vazut ca diploma) fara a fi sustinuta avansarea de activitati sau de activitati indoielnice. Si aici as face o paralela si cu prezentarea lui Sorin Lakatos, de la congresul AMSPPR din primavara lui 2006, care sublinia importanta respectarii unor rigori stabilite international si in baza carora, orice cercetator ar sta drept in fata oricaror interpretari (bineinteles, aceste rigori pot fi extrapolate si la alte aspecte ale vietii stomatologice, in speta viata asociativa).

Dincolo de aspectele pur teoretice ale lidership-ului, activitatile desfasurate sunt cele care vorbesc. Aici se poate vedea interesul fiecaruia, constanta etc.

Astept si parerile voastre.
dr. Vlad Cristian Deac

Niciun comentariu:

Powered By Blogger